انجام طرح کسب و کار (بیزینس پلن) [Business Plan]
پیش از پرداختن به مبحث نگارش و انجام طرح کسب و کار یا بیزینس پلن باید اشاره کرد که بیزینس پلن یا طرح تجاری، چکیدهای از یک فعالیت تجاری است.
در این طرح، کلیهی دادهها و اطلاعات آماری و اعداد و ارقامی که در یک حرفه مؤثر هستند، نگاشته میشود. لذا با مرور مختصری بر روی این طرح، میتوان وضعیت یک حرفه را از دید تجاری و اقتصادی مورد آزمون قرار داد.
این پیش بررسی، کمک میکند تا تصمیمات صحیح و به موقعی را در خصوص مدیریت حرفه بگیریم و به این طریق آسیبها و خسارات ناشی از آن را تا حد امکان تقلیل دهیم.
از طرف دیگر، بیزینس پلن، نقشهای است که میتواند تمام جوانب بیزینس را در نظر گرفته و شما را در حرکت امنتر در آن مسیر، یاری نماید.
بنابراین با در اختیار داشتن این نقشه، احتمال کمتری از خطا در مسیر حرفهای شما وجود خواهد داشت. در این نوشتار سعی کردهایم تا اصول تهیهی بیزینس پلن و فواید در اختیار داشتن آن را بیان کنیم. اگر شما نیز قصد آغاز حرفهای را دارید، مطالعهی این مقاله میتواند برایتان سودمند و مفید باشد.
بیزینس پلن چیست و چرا باید آن را بنویسیم؟
بیزینس پلن یا طرح و مدل کسب و کار، یک سند از حرفهی مورد نظر است. در حقیقت در این گزارش، شما اهداف خو را از راهاندازی یک حرفه، مشخص می کنید.
این کار کمک میکند تا شفافیت خوبی از حرفه به دست آورید. و در واقع بهتر قادر خواهید بود تا تمرکز خود را بر روی هر قسمت، معطوف کنید.
در یک بیزینس پلن خوب، شما کسب و کار و هدفهای خود را به وضوح بیان کردهاید. لذا مؤسسات سرمایهدار مانند مانکها، میتوانند به سرمایهگذاری در کسب و کار شما ترغیب شوند.
این است که در روش استاندارد راه اندازی کسب و کار جدید، توصیه میشود تا در ابتدا به فکر نوشتن طرح کسب و کار باشید.
بیشتر بخوانید: انجام مقاله ای اس ای
طرح کسب و کار برای راه اندازی یک بیزینس
بسیاری از افراد هستند که اقدام به راه اندازی کسب و کار یا همان بیزینس خود میکنند. راه اندازی یک بیزینس هرچقدر هم کوچک باشد، دردسرهای مخصوص به خودش را دارد. شما وارد حرفهای میشوید که مدیر آن خودتان هستید.
کوچکترین اشتباهی میتواند منجر به شکست بیزینس شما شده و برعکس، تصمیمات به موقع و صحیح میتواند رشد کسب و کار شما را به دنبال داشته باشد.
راه اندازی بیزینس، نیازمند یک سری بررسیها و بازاریابیهایی است که باید پیش از آغاز کار، انجام شود. آیا به نظرتان معقول است که در شهر کویری و به دور از دریا، شخصی اقدام به فروش قایق و وسایل تفریحات آبی کند؟ مسلماً پاسخ منفی است.
راه اندازی چنین کسب و کاری در مناطق دور از آب و دریا، ریسک بالایی دارد. این خودش یک تحلیل است. اما تحلیل بازار و شرایط فروش، همیشه اینقدر ساده نیست.
آیا شما میتوانید تخمین بزنید که اگر بخواهید یک کارخانهی فرش بافی راهاندازی کنید، بعد از چند مدت به سرمایهی خود باز میگردید؟ این امر نیازمند جمع آوری دادهها و اطلاعات آماری مختلف و تحلیل آنهاست. کار دشواری که با یک نگاه نمیتوان به آن رسید.
متأسفانه برخی از افراد در نهایت از بیزینس خود ناراضی شده و با شکست مواجه خواهند شد. اما مشکل از کجاست؟
نکته اینجاست که همیشه شکست در یک بیزینس، ناشی از کم کاری و کوتاهی در انجام فعالیتهای عادی نیست.
گاهی افراد در کسب و کار خود بسیار پرتلاش بوده و همت بالایی برای آن صرف میکنند. برای این افراد نیز همیشه سوالی پاسخ نداده شده وجود دارد که من با این همه تلاش، چرا شکست خوردم؟
باید دانست که چه چیز باعث میشود تا عدهای در بیزینس خود شکست بخورند؟ یکی از مهمترین عوامل، بروز مشکلات پیش بینی نشده در آن بیزینس است. مشکلات پیش بینی نشده، میتواند در خصوص هزینهها، ایجاد شود. میتواند اموری مربوط به نیروهای کار را در بر بگیرد.
میتواند مربوط به عدم شناخت مشتریان و بسیاری عوامل دیگر باشد. بروز این مشکلات چندان قابل اجتناب نیست. اما میتوان شرایط احتمال وقوع آن را کاهش داد. حال سؤالی که مطرح میشود این است که برای کاهش مشکلات، چه باید کرد؟ چطور میتوان این مشکلات پیش بینی نشده را مدیریت کرد؟
ویژگیهای یک Business Plan خوب
بیزینس پلن یک تحقیق نیست! بنابراین لزوماً تعداد صفحات بالای آن و تفصیل در بیان این سند، نمیتواند به معنای بدون عیب و نقص بودن آن باشد. آن چیزی که در یک بیزینس پلن خوب، مطرح میشود؛ شفافیت آن دربارهی کسب و کار است.
بیزینس پلن یا مدل کسب و کار خوب، باید تمام جوانب کسب و کار را در بر بگیرد. شفافیت این طرح باید در حدی باشد که روشن کند تا راهاندازی یا توسعهی این حرفه، چقدر میتواند خوب و مؤثر باشد.
به عبارت دیگر، تحلیل ارزش سرمایه گذاری و توسعهی کسب و کار باید در یک بیزینس پلن خوب منعکس شده باشد.
همانطور که دیده میشود، در بیزینس پلن به طرز جامعی، به مسائل پیرامون یک حرفه، پرداخته میشود. این نگرش جامع، منجر میشود تا در حرفه، با کمتر مسألهی پیشبینی نشدهای روبهرو شوید.
و در نتیجه راهکارهای صحیح و عقلانیتری را در مواقع لزوم اتخاذ خواهید کرد. این امر، در کل، موفقیت بیشتر در کسب و کار را به دنبال دارد.
حتی در مواردی، مدل کسب و کار میتواند از راه انداختن یک کسب و کار غیر مفید و زیانده، جلوگیری به عمل آورد.
سفارش بیزینس پلن
شما میتوانید برای داشتن بیزینس پلن استاندارد و عالی برای کسب و کار خود، از خدمات کانون پژوهشگران ایران استفاده کنید. در این مرکز، شما میتوانید طرح یا مدل کسب و کار خود را سفارش داده و آن را با کاملترین و بهروزترین اطلاعات، دریافت نمایید.
کانون پژوهشگران ایران، با بهرهگیری از تخصص و تجربهی چندین سالهی خود، میتواند ریزترین جزئیات و مسایل احتمالی را در طرح شما در نظر گرفته و معرفی نماید.
روشن است که هرچه مدل کسب و کار با دقت بیشتری آماده شود، طرح شفافتر بوده و احتمال خسارات و شکستهای حرفهای، کاهش پیدا خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: انجام تحلیل آماری
نوشتن یک بیزینس پلن عالی
تهیهی یک بیزینس پلن، تا حد زیادی به درک کسب و کار برای خود شما و دیگران، کمککننده است. بدون این سند، یک تصویر واحد و یکسان از کسب و کار، در ذهن اعضای تیم و سایرین شکل نخواهد گرفت.
در این سند، شما بازار هدف، محصولات یا خدمات مورد نظر، و نحوهی عرضهی آن به بازار را کاملاً شناسایی و تعریف خواهید کرد. بنابراین یک شکل و تصویر واحدی از کسب و کار خود ترسیم مینمایید.
هر اندازه که در جمعآوری دادههای مالی حساسیت بیشتری خرج شود، طرح بیزینس پلن، بهتر و استانداردتر خواهد بود. این کار کمک میکند تا تحلیل و آنالیز دقیقتری از بازار و رقبا ایجاد شود.
همانطوری که میدانید، تصمیماتی که بر پایهی دادهها واقعی و جدید اخذ میشوند، موفقتر خواهند بود. دادههای واقعی و جدید، توصیف بهتری از بازار و موقعیت محصول یا خدمت در بازار را دارد. بنابراین تصمیم عملیتر خواهد شد.
برای نوشتن بیزینس پلن چه کار کنیم؟
انجام Bussiness Plan کار سادهای نیست. در این گزارش شما با تحلیل بازار و بررسی اهداف سروکار دارید. این امور، نوشتن بیزینس پلن را دشوارتر میسازد.
به همین دلیل، بسیاری از افراد ترجیح میدهند تا از کمک متخصصین باتجربه در این زمینه، استفاده کنند. بالاخره اگر اصرار به نوشتن طرح کسب و کار توسط خودتان دارید،
در ادامه برخی از مراحل برای نوشتن یک Bussiness Plan استاندارد، بیان شده است.
- بازار کسب و کار خود را بشناسید.
- مشتریان و نوع گروه مخاطبین خود را شناسایی کنید. سن و سال، محدودهی جغرافیایی و مشخصات خاص مخاطبین شما، بسیار اهمیت دارد.
- اندازهی کسب و کارتان را تعیین کنید. (محصول یا خدمت شما باید این جامعهی مصرف کننده را پوششدهی کند.)
- مدلسازی کنید. در این مرحله میتوانید یک ماکت از کالای مورد نظر بسازید. این کار، تصور عینی و ملموسی از کالا را برایتان ایجاد میکند.
- محدودهی جغرافیایی و فضای کار را دقیق تعیین کنید.
- هزینهها را برآورد کنید. هزینهی مربوط به اجارهی فضا، نیروها و … را برای سالهای اخیر جمعآوری کرده و با توجه به نرخ تورم، برای زمان کنونی پیشبینی کنید.
- ایدهی خود را از نظر ارزشمندی، محک بزنید. در این مرحله، ممکن است متوجه شوید که ایده هنوز خام است و نیاز به مانور و پختگی بیشتری دارد.
- سرمایه گزاران را پیشبینی کنید. اینکه چه سرمایههایی و از چه جاهایی احتمالا به ایدهی شما نفوذ میکند، باید تعیین شود.
- دقیق هدف گذاری کنید. هدف شرکت و کسب و کار شما باید کاملاً روشن و واضح بیان شود.
- برای کسب و کار خود یک مزیت رقابتی تعیین کنید. مزیت رقابتی تعیین شده، باید بتواند کالا یا خدمت شما را در بین رقیبان، برجسته سازد.
- کسب و کارتان را طراحی کنید. طراحی کسب و کار باید تمام جوانب از نیروها و ساعات کاری و … را در بر بگیرد.
- برنامهی بازاریابی بچینید. اینکه استراتژی شما برای ورود به بازار چیست و چگونه مشتریان را جذب میکنید، باید در این برنامه تعیین شود.
- شروع به نوشتن Bussiness Plan نمایید! تمام دادههایی که در ۱۲ مرحلهی قبلی به دست آوردهاید را باید به طور منسجم و استاندارد در طرح کسب و کار خود بچینید.
سفارش بیزینس پلن در کانون پژوهشگران ایران
با وجود منابع بسیار غنی برای راهنمایی انجام Bussiness Plan، بیشتر افراد ترجیح میدهند تا طرح کسب و کار خود را به مؤسسات معتبر و افراد باتجربه، برون سپاری کنند.
سفارش نوشتن بیزینس پلن در چنین مؤسساتی، سبب میشود تا برحسب تجربه و تخصص، طرح جامع و استانداردتری حاصل شود.
کانون پژوهشگران ایران از برترین مؤسساتی است که در زمینهی انجام طرح کسب و کار و Bussiness Plan خدمت رسانی میکند.
تجربهی چندین و چند سالهی متخصصین و مشاورین این مرکز، یک تجربهی خوب را در بیزینس پلن شما رقم خواهد زد.
با سفارش بیزینس پلن خود به کانون پژوهشگران ایران، بهروزترین و واقعیترین دادههای آماری را در حرفهی مورد نظر، به دست میآورید. در نتیجه هر تصمیمی که بر اساس این دادهها اخذ نمایید، بسیار واقعی و نتیجه بخش خواهد بود.
چرا بیزینس پلن خود را به کانون پژوهشگران ایران بسپاریم؟
برای سفارش بیزینس پلن به مؤسسات خارجی، باید انتظارات خود را روشن کنیم. یعنی تعیین کنیم که از سفارش و برون سپاری چنین سندی، چه انتظاری خواهیم داشت.
از آنجا که طرح کسب و کار به منظور روشن ساختن اهداف کسب و کار حرفهای نوشته میشود، واقعی بودن و دقیق بودن دادهها در این گزارش، بسیار اهمیت دارد.
نکتهی دیگری که میتواند از برون سپاری انجام بیزینس پلن انتظار برود، سرعت عمل انجام آن است.
هرچند که جمعآوری و تحلیل دادهها، زمان زیادی را به خود اختصاص میدهد اما سرعت عمل خوب و به اندازه، میتواند در کیفیت و تازگی ایدهی مطرح شده برای راه اندازی کار، مهم باشد.
در بسیاری از موارد، طولانی شدن روند آماده کردن یک ایده برای پیاده سازی، عملاً انقضای آن ایده را موجب میشود.
در کانون پژوهشگران ایران، شما بهروزترین و واقعیترین دادهها را در کمترین زمان ممکن به دست میآورید. این امر سبب میشود تا بالاترین کیفیت ممکن از طرح کسب و کار خود را به دست آورید.
رضایت مشتریان کانون پژوهشگران ایران از خدمات این مجموعه، مهر تأییدی است که بر این ادعا وارد میشود.
بیشتر بخوانید: نگارش و چاپ مقاله علمی پژوهشی
هزینه نوشتن بیزینس پلن
جمعآوری دادههای دقیق و بهروز، زمانبر و دشوار خواهد بود. بدون شک چه خودتان بخواهید طرح کسب و کار بنویسید و چه بخواهید آن را به مؤسسات معتبر بیرو، برون سپاری کنید، میبایست هزینهی این کار را پرداخت نمایید.
نکتهی قابل توجهی که در کانون پژوهشگران ایران وجود دارد، کاهش هزینههای انجام بیزینس پلن تا حد امکان بدون افت کیفیت در این سند است.
این امر بدان معنی است که شما با صرف کمترین هزینه میتوانید بهترین Bussiness Plan را از کانون پژوهشگران ایران تحویل بگیرید.
آنچه که در این مطلب بیان کردیم، در باب اهمیت نگارش Bussiness Plan استاندارد پیش از راه اندازی کسب و کار جدید بود.
برون سپاری این طرح به مؤسسات معتبری نظیر کانون پژوهشگران ایران، بهترین روش برای نگارش این سند است.
چرا که در کمترین زمان، تمام مواردی که باید در سند بیزینس پلن سفارشی، مکتوب و ثبت خواهد شد. همچنین تجربهی نویسندگان در این مؤسسه، کمترین خطا و هدررفت زمانی را در پی دارد.
برای نگارش یک بیزینس پلن، به جمعآوری اطلاعات نیاز داریم. اما معمولا جمعآوری اطلاعات، کار بسیار دشوار و زمانبری است که اغلب افراد از انجام آن عاجز خواهند ماند.
لذا مؤسسات و مراکز مختلفی برای انجام چنین اموری وجود دارند. در بخش قبل یکی از برترین مؤسسات در زمینهی تهیهی مدل کسب و کار را معرفی کردیم.
مسلما نگارش و سفارش Business Plan در چنین مؤسساتی هزینهی زمانی را کاهش و هزینهی مالی آن را افزایش میدهد.
با توجه به کیفیت Business Plan نوشته شده و سرعت عمل در انجام آن پروژه میتوان هزینهها را ارزیابی نمود.
در کانون پژوهشگران ایران، شما میتوانید خدمات مربوط به نگارش Business Plan را با بهترین قیمت ممکن دریافت نمایید.
در این مؤسسه بیزینس پلنهای نگارش شده، بسیار جامع و استاندارد بوده و میتواند موفقیت بیشتر کسب و کار شما را به دنبال داشته باشد.
رضایت مشتریان این مجموعه، حاکی از ارزش بالای پروژههای بیزینس پلن انجام شده میباشد. بیزینس پلنهایی که توانسته است موفقیت بالاتر صاحبان کسب و کار و مدیریت بهتر آن ها را به دنبال داشته باشد.